Negroni

Διεγείρει την όρεξη και γι’ αυτό είναι δημοφιλές ως απεριτίφ. Προέκυψε όταν ο Καμιλο Νεγκρόνι πρόσθεσε τζιν στο κοκτέιλ Americano. Το Campari εξουδετερώνει τη γλύκα του βερμούτ, το βερμούτ μαλακώνει τις γωνίες του Campari και το τζιν ζωγραφίζει την επίγευση των άλλων συστατικών εντονότερα. Αρχικά αντί του τζιν σερβιρόταν με κλαμπ σόντα αλλά ο Νεγκρόνι ζήτησε να αντικατασταθεί με τζιν για να γίνει λίγο πιο δυνατό και έτσι γεννήθηκε το περίφημο Νεγκρόνι.

 

undefined