Sazerac

 Είναι το κοκτέιλ που έβαλε τη Νέα Ορλεάνη στον «αλκοολοχάρτη». Τώρα που το αψέντι έχει ξαναγυρίσει στις κάβες μπορεί κάποιος να φτιάξει την αυθεντική συνταγή του Sazerac de Forge et Fils, από την οποία ξεκίνησε ως αφέψημα για τις αρρώστιες. Η «ρετσέτα» του κρατάει από το 1859. Σήμερα στη Νέα Ορλεάνη τα καλύτερα φτιάχνονται στο Galatoire΄s και στο Sazerac Bar του ξενοδοχείου Roosevelt. Η αυθεντική συνταγή απαιτεί Peychaud΄s Bitter, αγκοστούρα, rye ουίσκι, κονιάκ και αψέντι, που αφού χτυπηθούν, σερβίρονται σε χαμηλό ποτήρι με δύο πάγους και μισή φέτα λεμόνι.