Sidecar

Όπως με τόσες άλλες ιστορίες κοκτέιλ, έτσι και η ιστορία του Sidecarείναι κάπως ασαφής. Το Λονδίνο καθώς επίσης και  το Παρίσι διεκδικούν την προέλευση  αυτού του ποτού. Και στις δυο περιπτώσεις πάντως, το ποτό εμφανίζεται κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου πολέμου.

Σύμφωνα με τον DavidEmbury  στο “TheFineArtofMixingDrinks”, το κοκτέιλ πρωτοεμφανίστηκε σε ένα bistro του Παρισιού. Αυτή η εκδοχή ενισχύεται από πολλές ομοειδείς πληροφορίες που θέλουν το bistro αυτό να είναι το “HarrysNewYorkBar”. Οι περισσότερες ιστορίες από αυτές δείχνουν ότι το όνομα “Sidecar”, προήλθε από έναν άντρα (για πολλούς καπετάνιο του αμερικάνικου στρατού), ο οποίος πήγαινε στο μπαρ συστηματικά με έναν φίλο του. Αυτός όπως φανταστήκατε, ήταν και ο οδηγός της μοτοσικλέτας(sidecar).

Μια όχι πολύ συνηθισμένη εκδοχή της ιστορίας, στο Λονδίνο, λέει ότι ένας πολύ φημισμένος bartender,ονόματι Pat  McGarry, δημιούργησε αυτό το ποτό για ένα θαμώνα που συνήθιζε να πηγαίνει στο μπαρ όπου δούλευε, με τη μοτοσικλέτα του.

Όποια κι αν είναι η προέλευση αυτού του κοκτέιλ, αυτό είναι ένα κλασικό κοκτέιλ με ξινή γεύση που δεν πρέπει να χάσετε! Επειδή τα ξινά ποτά ήταν πολύ διάσημα τον 20ο αιώνα, το Sidecarήταν πολύ δημοφιλές. Υπήρξαν πολλές διαφορετικές εκδοχές της συνταγής του μέσα στα χρόνια, αλλά η κλασική συνταγή είναι αυτή που ξεχωρίζει. Είναι το καλύτερο κοκτέιλ για όσους τους αρέσει να τριγυρνούν!