Kiwano (African melon)

 

Θρεπτικές ιδιότητες

Το kiwano είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και κάλιο. Σε συνδυασμό με άλλα φρούτα και ιδιαιτέρως, κόκκινα προτείνεται για τη διατροφή παιδιών, αθλητών, εγκύων και ηλικιωμένων. Η χαμηλή περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες σε συνδυασμό με το πλούσιο κάλιο το κάνει ιδανική τροφή για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη, υπέρταση ή νόσο των αιμοφόρων αγγείων και της καρδιάς.

Προέλευση και ποικιλίες

undefined
undefined

Το kiwano είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φρούτα του κόσμου. Είναι πολύ δημοφιλές γιατί μπορεί να φαγωθεί σε όλα τα στάδια της ωρίμανσής του. Η γεύση του είναι μεταξύ αγγουριού και κολοκύθας, χαρακτηριστικό που το κάνει ιδιαίτερα ταιριαστό στις φρουτοσαλάτες. Βρίσκεται στην πιο καλή του στιγμή όταν ωριμάσει και πάρει ένα κιτρινωπό χρώμα. Προέρχεται από τη Νέα Ζηλανδία και η καλλιέργεια του έχει εξαπλωθεί στη Βραζιλία και το Ισραήλ.

 

 

 

undefined undefined