Mangosteens

 Some description

 

 

To mangosteens είναι ένα από τα πιο περιζήτητα εξωτικά φρούτα και ξεχωρίζει  για την εξαιρετική του γεύση. Ανήκει στην οικογένεια gutifera, ενός δέντρου το οποίο συναντάται σε τροπικές χώρες.

Θρεπτικές ιδιότητες

Το Μangosteen έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και υδατάνθρακες γι  αυτό και η θερμιδική του αξία είναι αρκετά υψηλή. Περιέχει φυτικές ίνες, οι οποίες βελτιώνουν την εντερική λειτουργία. Η περιεκτικότητά του σε κάλιο βοηθά στη μετάδοση νευρικών ερεθισμάτων, στη σωστή λειτουργία των μυών και εμπλέκεται στην ισορροπία το νερού μέσα κι έξω από το κύτταρο.  Λόγω όλων των παραπάνω , το φρούτο είναι κατάλληλο για παιδιά, νέους, ενηλίκους, αθλητές, εγκύους, θηλάζουσες μητέρες και ηλικιωμένους. Επίσης είναι ιδιαίτερα καλό για άτομα με νεφρική ανεπάρκεια (κάλιο) που ακολουθούν ειδικές δίαιτες .

Προέλευση και ποικιλίες

undefined

.  Είναι εγγενές φρούτο της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ταϋλάνδης και θεωρείται μια πραγματική λιχουδιά. Άλλες χώρες στις οποίες παράγεται είναι η Κίνα, η Γουϊνέα, η Βραζιλία, η Μαλαισία, η Μαδαγασκάρη κ.α. Στην Ευρώπη η ζήτησή του έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Οι ποικιλίες του καθορίζονται με βάση το μέγεθος, την οξύτητα και τη γεύση του καρπού. Υπάρχουν πάνω από 200 είδη του mangosteen με σημαντικές διαφορές βάρους καθώς υπάρχουν φρούτα τα οποία φτάνουν και τα 1000 γραμμάρια.

Επιλογή και διατήρηση

Το mangosteen μπορείτε να το βρείτε όλο το χρόνο. Το μειονέκτημά του είναι η υψηλή τιμή του. Επιλέξτε άθικτα φρούτα πιέζοντάς τα με τα δάκτυλά σας. Για την καλύτερη διατήρηση του , αποθηκεύστε το στο ψυγείο ( όχι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ) μέσα σε αεροστεγές δοχείο.

 Some description   Some description